Tech

Funda-oprichters zijn zoekwebsite voor zorg gestart

Marijn Pijnenborg en Marque Joosten, medeoprichters van huizensite Funda, zijn een nieuwe website gestart waarop allerlei zorgaanbieders kunnen worden gevonden. Het nieuwe platform heet Solvo en is al online.

De informatie van zorgverleners wordt opgesteld en gecontroleerd door een van de vijftien medewerkers van Solvo, zo meldt het FD. De site is in februari van start gegaan en het aantal aangesloten zorgverleners staat op 925. Dat zijn voornamelijk fysiotherapeuten, maar ook vaatchirurgen en oogartsen. Zorgverleners betalen een bedrag vanaf 29,95 euro per maand om zich op de site te mogen presenteren.

De verschillende beroepsverenigingen zijn nog niet onverdeeld enthousiast over het initiatief. Zo laat de Federatie van Medisch Specialisten aan het FD weten op dit moment geen toegevoegde waarde te zien in de site. Ook de Landelijke Huisartsen Vereniging reageert terughoudend. ‘Er zijn meerdere sites met informatie over huisartsen’, zegt een woordvoerder. De Patiëntenfederatie Nederland laat weten wel ruimte te zien voor een site als Solvo, aldus het FD.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jan Wapenaar

8 september 2016

Solvo gaat flink commercieel de zorgmarkt op. Fysiotherapeuten en bijvoorbeeld huisartsen kunnen ook terecht met hun informatie op non-profitsites als Sociale Kaart Nederland (https://landelijk.socialekaartnederland.nl
Dit is een coöperatie van MEE-organisaties. De tarieven daar liggen honderden procenten lager. Het bedrag per jaar is nog minder dan het bedrag per maand bij Solvo.

Top