ACTUEEL

Huisartsopleiding LUMC-Campus Den Haag van start gegaan

Met de opening van het nieuwe academisch jaar is ook de huisartsopleiding van de LUMC-Campus Den Haag van start gegaan. Doordat het onderwijs wordt afgestemd op de gezondheidsproblemen die spelen in Den Haag, leren de huisartsen in opleiding direct om specifieke zorg te leveren die aansluit bij de behoeften in de regio.

Twee groepen van twaalf artsen in opleiding tot specialist (aios) hebben naast een opleidingsplek bij Haagse huisartsen of in één van de ziekenhuizen, ook een vaste uitvalsbasis in de stad voor de wekelijkse terugkomdag. Naast het reguliere onderwijsprogramma, is er tijdens deze dagen op de LUMC-Campus Den Haag extra aandacht voor zorgkwesties die specifiek in Den Haag spelen. Deze gerichte aanpak is uniek in Nederland, volgens het LUMC.

"Je kunt daardoor heel gericht op risicogroepen het zorgbeleid aanpassen", zegt Mattijs Numans, afdelingshoofd van de afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde (PHEG). "In Den Haag kiezen we voorlopig 4 groepen die extra aandacht behoeven: jeugd, ouderen, achterstandsgroepen en ‘frequent visitors’; mensen die zeer regelmatig bij de huisarts komen. Onze aiossen volgen hetzelfde programma als in Leiden, maar door de combinatie van praktijk én onderwijs in Den Haag kan ruimte ontstaan om aan deze groepen meer aandacht te besteden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top