ACTUEEL

OM eist tien jaar cel tegen oprichter zorghoeve Jedidja

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag tien jaar cel geëist tegen Aaldert van E. (75), de oprichter van de christelijke zorginstelling Hoeve Jedidja in Meerkerk. Van E. wordt van ontucht beticht. Zelf ontkent hij seksuele relaties met cliënten te hebben gehad, zo meldt het AD.

Naast celstraf eist de officier van justitie voor de rechtbank in Dordrecht ook dat Van E. geen contact mag hebben met de slachtoffers en hun familie. Verder eist zij een schadevergoeding voor de vrouwen: één van hen zou 50 duizend euro moeten krijgen, twee anderen 15 duizend euro.  
Volgens de officier van justitie had Van E. bewust een seksuele relatie met de kwetsbare vrouwen, die niet alleen enorm tegen hem opkeken, maar ook emotioneel en financieel afhankelijk van hem waren. Vijf vrouwen hebben aangifte gedaan.

Volgens Van E. ontstonden de seksuele relaties pas nadat de vrouwen in dienst kwamen en was de seks met wederzijdse instemming. Jaren geleden werd Van E. ook al beschuldigd van handtastelijkheden. In 2006 werd hij daarvan vrijgesproken.

De uitspraak in de lopende zaak is over twee weken op vrijdag 23 september, aldus het AD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top