Tech

Máxima MC pioniert met digitale medicatie-overdracht

Máxima Medisch Centrum stuurt medicatieoverzichten voortaan digitaal door naar tachtig apotheken in en rond Eindhoven. Het gaat hierbij om de medicijngegevens van patiënten van ziekenhuizen naar openbare apotheken. Volgens het Eindhoven Dagblad gaat het om een Nederlandse primeur.

In de huidige praktijk kan deze overdracht vanwege privacy wetgeving alleen via via de fax plaatsvinden. Binnen bestaande functionaliteiten is een mogelijkheid gevonden om dit veilig digitaal te doen. Dit vervangt de fax totdat het landelijk schakelpunt (LSP) dit kan verwerken.

Daarnaast is een proef gestart om recepten elektronisch via het LSP naar apotheken te sturen, hieraan doen 4 apotheken mee. Twee in Eindhoven (Lingmont en de Karpen) en 2 in veldhoven (Heikant en de Run). Tijdens de proefperiode van enkele weken krijgt de patiënt ook nog een papieren recept mee. Dit moet uitwijzen of de digitale verzending duidelijk en foutloos is. Ontvangers en verzenders vergelijken de twee informatiestromen. Dit moet uitwijzen of de digitale uitwisseling duidelijk en foutloos is. Ook tien medisch specialisten van het MMC zijn bij de proef betrokken.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top