ACTUEEL

Marianne de Visser treedt toe tot raad van toezicht UMC Utrecht

Marianne de Visser (1950) is benoemd tot lid van de raad van toezicht van het UMC Utrecht. Dat heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OC&W) bekend gemaakt.

De Visser was tot voor kort praktiserend neuroloog en voorzitter van de Divisie Poliklinieken van het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam. Sinds 1993 is zij tevens hoogleraar neuromusculaire ziekten aan de Universiteit van Amsterdam. Tot haar vele nevenwerkzaamheden behoren meerdere hoogwaardige, voor het UMC Utrecht relevante functies; zo was zij onder andere van 2002 tot 2010 vice-voorzitter van de Gezondheidsraad, is zij sinds 2010 lid van het algemeen bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), en is zij sinds 2013 lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

De Visser vervangt Pauline Verloove die op 1 juli 2016 haar tweede termijn in de raad afsloot. Naast de benoeming van De Visser heeft de minister van OC&W tevens Johan van der Werf herbenoemd tot voorzitter raad van toezicht, waarmee de raad van toezicht op de volle sterkte van zeven personen is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top