Finance

'VWS souffleerde Buurtzorg bij overname TSN'

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) gaven thuiszorgorganisatie Buurtzorg sturende tips over hoe zij de overname van het failliete TSN konden laten slagen. Het ging hierbij onder meer om fiscale tips waarmee Buurtzorg de winstcijfers kon drukken.

Dat meldt NRC op basis van correspondentie die de krant heeft ingezien. De ambtenaren adviseerden Buurtzorg per mail rechtstreeks hoe zaken aangepakt moesten worden. Ook leverde het ministerie teksten aan voor het overnamevoorstel.

Het ministerie adviseerde Buurtzorg om het bod op TSN boekhoudkundig zo aan te passen dat er op papier geen winst overbleef. VWS zegt tegen NRC vanuit het belang van de betrokken medewerkers en cliënten te hebben gehandeld.

Volgens NRC zag staatssecretaris Van Rijn in Buurtzorg de ideale overnamekandidaat voor TSN Thuiszorg dat in maart failliet ging. Buurtzorg heeft in Den Haag een goede reputatie en volgens het ministerie waren de banen en het welzijn van tienduizenden betrokkenen bij Buurtzorg in goede handen. 

De adviezen werden openbaar via een WOB-procedure van brancheorganisatie BTN. Deze wil nog niet reageren.

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

25 september 2016

Beetje veel discutabel is dit wel! Doel heiligt de middelen?

Geert de Kousemaeker

26 september 2016

Is dit niet iets voor een NZA of ACM om eens een uitspraak over te doen? Dit lijkt toch wel een beetje veel op ongelijkheid. Uiteraard moet werkgelegenheid ook mee beschouwd worden, maar volgens mij was dat nu juist de tevens discutabele lobby van de FNV.
Benieuwd naar de mening van onze marktmeesters hierover.............

Monique van Doorn

26 september 2016

Zeker bijzonder als dit gedaan is in het belang van medewerkers en behoud van werk omdat een ondersteunend arbeidsmarktprogramma voor de medewerkers, met name voor de 45 plussers, om niet nader bepaalde redenen alsnog is afgeblazen/aangepast. Ook hier blijft informatie achter en ontstaat een vreemd speelveld. Lijkt zo op het oog zeker een zaak voor NZA of ACM.

Top