Vastgoed

EGM ontwerpt nieuwe hotfloor UMCG

Het UMCG gaat haar ‘hot floor’ verbouwen. EGM architecten heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor het ontwerp van het vernieuwde Comprehensive Centrum Acute Zorg (CCAZ) en het OK-complex.

Dat maakt EGM architecten bekend op haar website. UMCG gaat in het hart van het ziekenhuis verbouwen en raakt daarmee de meest ingewikkelde functionaliteiten, de hotfloor. Het gaat om een gebied van ongeveer 7550 vierkante meter. Met het OK-complex worden ook de holding en de Post Anesthesia Care Unit (PACU) meegenomen.

Levensduur

Het huidige OK-complex is in de jaren tachtig en negentig gebouwd en – ondanks goed onderhoud – aan het einde van de technologische en functionele levensduur. Bovendien zijn de meeste operatiekamers aan de krappe kant voor de complexe operaties waar veel apparatuur en multidisciplinaire operatieteams voor nodig zijn.

Visie

UMCG koos voor EGM vanwege hun kennis en ervaring met de meest ingewikkelde processen in een ziekenhuis en het de ideeën die ze voorlegden. De beoordelingscommissie spreekt van een ‘zeer goed doordachte en integrale visie op de opdracht, de synergie in de ontwerpvisie en het ervaren uitgebalanceerde ontwerpteam’.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top