Vastgoed

Labgebouw VU Amsterdam wordt officieel geopend

Het O|2 Labgebouw op de campus van de Vrij Universiteit Amsterdam is voltooid. In het pand zal biochemisch onderwijs en onderzoek plaatsvinden en het zal onderdak bieden aan meer dan 850 onderzoekers en masterstudenten die samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van Human Health & Life Sciences.

Het gebouw wordt officieel geopend op donderdag 29 september door Kajsa Ollongren, wethouder en loco-burgemeester van Amsterdam. EGM architecten uit Dordrecht tekende voor het ontwerp van het duurzame laboratoriumgebouw. De insteek bij het huisvesten van faculteiten was niet op basis van faculteiten, maar op instellingsoverstijgende onderzoeksthema’s. Het O|2 gebouw, dat vormgegeven is als een kubus, is een multifunctioneel gebouw, volgens EGM, "waar studenten en wetenschappers optimaal kennis kunnen ontwikkelen en delen in een stimulerende omgeving".

In het pand lopen de verschillende gebruiksfuncties in elkaar overlopen. Waar dit gebeurt, zijn ontmoetingsplekken gecreëerd die zorgen voor "optimale interactie tussen medewerkers en studenten". Het O|2 gebouw kent veel doorkijkjes door het gebouw heen en over de verschillende verdiepingen. Het atrium en de ontmoetingsruimten op verschillende niveaus bevorderen de interactie en koppelen met grote lichte vides de verschillende verdiepingen aan elkaar. Zo draagt het gebouw volgens de architecten bij aan optimale kennisuitwisseling. Op de begane grond is ruimte voor winkels, horeca, een informatiecentrum en conferentie- en onderwijszalen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top