HRM

FNV voert actie bij Laurens om kwaliteit zorg

Zorgmedewerkers en ouderen, lid van vakbond FNV, voeren vrijdag actie bij zorginstelling Laurens in Rotterdam. Zij protesteren tegen een ingrijpende reorganisatie, die ,,ten koste gaat van medewerkers en de cliënten'', maakten FNV Zorg & Welzijn en FNV Senioren donderdag bekend.

Volgens de bond wentelt de organisatie de grote verliezen af op de eigen werknemers door te bezuinigen op personeelskosten. "In plaats van zich zorgen te maken om productie en omzet, moet de directie zich zorgen maken om hun medewerkers en hun cliënten."

De medewerkers en senioren lopen vrijdag door Rotterdam "tegen de teloorgang van de zorg". Vanaf het Centraal Station gaan ze naar het Antonius Verpleeghuis, waar rond 13.30 uur een petitie en een ultimatum wordt overhandigd aan de raad van bestuur.

Laurens staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg wegens tekortkomingen in de ouderenzorg. Het bedrijf werd eerder gerekend tot de elf verpleeghuizen die volgens de inspectie slecht presteren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top