Finance

Fusie Viersprong en GGz Breburg van de baan

GGz Breburg en Viersprong zien af van een fusie. Viersprong laat in een verklaring weten dat het samengaan met GGz Breburg onvoldoende financiƫle voordelen biedt.

De twee ggz-organisaties kondigden een jaar geleden aan dat zij de mogelijkheden voor een fusie zouden onderzoeken. Viersprong voelde zich hiertoe gedwongen doordat de instelling financieel in zwaar weer verkeerde.

"Na zorgvuldige afweging is de Viersprong tot de conclusie gekomen dat een bestuurlijke fusie met GGz Breburg niet genoeg meerwaarde heeft voor zijn cliënten, stakeholders en de organisatie zelf", zo is te lezen in de verklaring van de organisatie. "De financiële voordelen blijken te klein om een bestuurlijke fusie te rechtvaardigen."

Verder zouden de Cliëntenraad, Ondernemingsraad en interne sleutelfiguren vrezen dat het karakter van de Viersprong als kleinschalige zorgorganisatie in gevaar zou komen. Ook de raad van toezicht en raad van bestuur willen de Viersprong als kleine zorgorganisatie behouden.

Viersprong laat weten nog wel kansen te zien voor "voor strategisch inhoudelijke en bedrijfsmatige voordelen in de samenwerking met GGz Breburg".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top