Tech

'Zelf een hartfilmpje maken met HartWacht'

Patiënten van de Cardiologie Centra Nederland (CCN) kunnen binnenkort aan de HartWacht. Ze krijgen dan een apparaatje mee naar huis, waarmee ze zelf hun bloeddruk kunnen opnemen, een hartfilmpje kunnen maken of een ECG. De gegevens sturen ze via hun smartphone of tablet naar het datacentrum van CCN.

Innovatiemanager Sebastiaan Blok van CCN vertelde tijdens de eHealth Convention van Emerce en Skipr over het device en de bijbehorende app. "Zo zorgen we dat de patiënt niet meer elke keer dat ritje hoeft te maken naar het ziekenhuis. We zorgen ook dat de patiënt, voordat die in paniek naar de spoedeisende hulp rent, al wat informatie krijgt over wat er aan de hand is en of het nodig is om naar de SEH te gaan", zegt Blok.

De HartWacht is gelanceerd tijdens de E-health Week in juni. Er zit nog een groot verschil tussen patiënten, in hoe snel ze ermee leren omgaan, maar dat wordt nauw gevolgd. “Na introductie bij 20 patiënten is het nu tijd om op te schalen”, zegt Blok.

Zilveren Kruis heeft besloten de hartwacht in de reguliere vergoedingen mee te nemen. Hoe dat gelukt is, legt innovatiemanager Blok in de video hieronder verder uit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top