Tech

IJsselland Ziekenhuis kiest voor EPD van ChipSoft

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gaat over van SAP naar het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD) van ChipSoft, HiX genaamd. Met HiX wordt het ziekenhuis volledig digitaal.

Het IJsselland Ziekenhuis begint in december met de implementatie van het Patiënt Data Management Systeem van HiX op de IC en OK in combinatie met het OK-planningssysteem, dat al in gebruik is. Dit gaat live voor de zomer van 2017. Aan het eind van dat jaar start de totale implementatie van HiX. De ingebruikname staat gepland voor 2018.

Het ziekenhuis heeft voor Hix gekozen omdat vrijwel alle andere ziekenhuizen in de regio Rotterdam ermee werken. Door hetzelfde systeem te gebruiken, kunnen zij makkelijk met elkaar samenwerken om patiëntgegevens veilig en snel te kunnen uitwisselen. De meeste ziekenhuizen in Nederland gebruiken een EPD-systeem van Chipsoft of concurrent Epic.

HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en e-health. Het biedt iedere zorgverlener een geïntegreerde, digitale werkomgeving, faciliteert veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en betrekt patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top