HRM

Ggz-medewerkers gaan zondagsdienst werken op 1 november

Bij verschillende ggz-instellingen zullen leden van vakbond FBZ zondagsdiensten draaien. Aanleiding hiervoor is dat de vakbond wil dat er over inkomens boven 100.000 euro compensatie betaald wordt voor de lagere pensioenopbouw.

De actie houdt in dat op een doordeweekse dag wordt gewerkt volgens de principes van een zondagsdienst. Volgens FBZ wordt de kwaliteit van patiëntenzorg door de acties niet geraakt. De actievoerders zijn wel in de instelling aanwezig en zullen patiëntenzorg verlenen zoals op een zondag gebruikelijk is.

GGZ Nederland laat weten de actie van FBZ te betreuren. De brancheorganisatie zegt oog te hebben voor de positie van psychiaters binnen instellingen, en wil graag in gesprek met de bonden over hoe de positie van psychiaters kan worden versterkt en verbeterd. Maar dit wil FBZ niet, volgens GGZ Nederland.

De lagere pensioenopbouw is een overheidsmaatregel waar werkgevers geen voordeel van hebben gehad, aldus GGZ Nederland. Tijdens de laatste cao-besprekingen hebben GGZ Nederland en vakorganisaties gekozen voor een algemene loonstijging voor al het personeel in de ggz. Hierdoor is er geen geld meer beschikbaar om mee te betalen aan pensioen voor psychiaters met een inkomen van meer dan 100.000 euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top