Vastgoed

Tergooi heeft financiering nieuwbouw rond

Tergooi heeft afspraken met een bankenconsortium. De financiering van de eerste fase van de nieuwbouw is rond. Naar verwachting gaat medio 2018 de eerste paal in de grond.

Nog dit jaar tekent het ziekenhuis de overeenkomst tot financiering met het bankenconsortium bestaande uit ING en ABN-AMRO, zo meldt Tergooi op haar website. De deuren van het eerste deel van het nieuwe ziekenhuis voor de Gooi- en Vechtstreek gaan eind 2020 open.

Ontwerp

De laatste details van de financiële overeenkomst met de banken worden nu uitgewerkt. Ondertussen gaat Tergooi door met de voorbereidingen voor de bouw, zoals het afronden van het ontwerp. Door een aangepaste voorbereiding kunnen bomenkap en bouwrijp maken van het terrein nog even wachten. Dat staat nu gepland voor oktober volgend jaar.

Twee fasen

Tergooi heeft in 2015 besloten om de nieuwbouw in twee fases uit te voeren. Dat maakte een snellere start mogelijk. Bovendien kan Tergooi zo beter inspelen op de veranderingen in zorgvraag. In de eerste fase wordt de nieuwbouw gecombineerd met zorg in het aangepaste huidige ziekenhuisgebouw in Hilversum. De tweede fase is voorzien vanaf 2022, waarbij de nieuwbouw wordt voltooid en het huidige ziekenhuisgebouw in Hilversum wordt gesloopt.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

24 oktober 2016

Hans gefeliciteerd! Gelukkig moet je tot je 67ste aan de slag blijven. Kan je de oplevering nog meemaken -:)

Top