ACTUEEL

IKNL gaat samen met Agora en Fibula

Centrum voor beleidsondersteuning Agora, belangenbehartiger Fibula en het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) gaan de krachten bundelen om palliatieve zorg vorm te geven. Hoe de organisatie eruit gaan zien, en waar die gehuisvest wordt, is volgend jaar bekend.

Dat heeft het IKNL op 7 november bekend gemaakt. De partijen hebben de samenwerking al met het ministerie van VWS besproken. Dat heeft positief gereageerd en is bereid om invulling te geven aan de noodzakelijke randvoorwaarden. De samenwerking past in de ambitie tot meer samenhang en verbinding, een van de doelstellingen van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg.

Huisvesting

De expertises van Agora, Fibula en IKNL vullen elkaar goed aan. Een externe begeleider heeft samen met de bestuurders van Agora, Fibula en IKNL de inhoudelijke ambitie van de drie organisaties verkend. Ook is onderzocht welke samenwerkings- of organisatievorm het meest passend is.

De samenwerking heeft voor de medewerkers van de organisaties geen gevolgen. Behalve eventueel voor woon-werkverkeer. In 2017 wordt bekend gemaakt of de partijen gebruik gaan maken van gezamenlijke huisvesting.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top