Vastgoed

Reinier Haga Groep bouwt orthopedische kliniek

Reinier Haga Groep gaat in Zoetermeer een van de grootste orthopedisch chirurgische klinieken van Nederland neerzetten. De focuskliniek bedient daarmee de patiƫnten van het Reinier de Graaf, het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis. Het centrum gaat in 2018 open.

Het Orthopedisch Centrum wordt gebouwd naast het LangeLand en krijgt met dit ziekenhuis ook een directe verbinding. Het krijgt een eigen operatiekamercomplex met vier OK’s, een verpleegafdeling, een polikliniek en onderzoeksfaciliteiten.

Operaties

Dit schrijft het LangeLand op haar website. In de focuskliniek worden alleen de operaties gedaan. De diagnose en de nabehandeling gebeurt in de orthopedische poliklinieken van de drie ziekenhuizen. Ook de orthopedische traumazorg en de kinderorthopedie blijven in HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf en LangeLand Ziekenhuis.

Superspecialisaties

Reinier Haga Groep zegt met de moderne kliniek nog beter invulling te kunnen geven aan orthopedische topzorg en superspecialisaties die het nu al biedt. Het verwacht nog meer patiënten van buiten de regio te krijgen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Oscar Lopes Cardozo

8 november 2016

Dit is je reinste markt macht misbruik. Eerst fuseren tot een regionaal mega ziekenhuis waar niemand meer omheen kan en daarna focusklinieken oprichten om klanten van buiten de regio te trekken en bestaande focusklinieken binnen de regio de das om te doen. Er liggen wel 3 orthopedische focus klinieken binnen het verzorgingsgebied. ZA moet afdwingen dat deze focuskliniek verzelfstandigd wordt. Dat is ook beter voor de transparantie van de kosten van het Reinier Haga. Zo wordt duidelijk wat SEH en beschikbaarheidszorg kost en wordt deze niet via kruisfinanciering door planbare zorg vedoezeld.

Top