ACTUEEL

Franse oplossing voor tekort reumamedicijn

Farmaceut Pfizer een generieke fabrikant gaan de productie van reumamedicijn sulfasalazine verhogen om het tekort weer aan te vullen. Ter overbrugging komt er een identiek Frans middel op de markt. De IGZ heeft daarvoor toestemming gegeven.

Beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers KNMP schrijft op haar site over acties die volgen uit het overleg van de werkgroep geneesmiddelentekorten. Het tijdelijke middel behoudt de Franse verpakking, waardoor het snel geleverd kan worden, maar krijgt mogelijk een Nederlandse bijsluiter. De zorgverzekeraars hebben toegezegd het te vergoeden.

Ontstekingsremmer

Sulfasalazine is een ontstekingsremmer die vooral door reumapatiënten wordt gebruikt. Verschillende fabrikanten kregen productieproblemen door een tekort aan grondstoffen. Het middel wordt momenteel heel beperkt geleverd. Over drie weken zal er weer een normale hoeveelheid op de markt zijn.

Geneesmiddelentekorten

In de werkgroep geneesmiddelentekorten zitten Patiëntenfederatie Nederland, de Federatie Medisch Specialisten, zorgverzekeraars (ZN), apothekers (KNMP, NVZA, ASKA), groothandels (BG Pharma), fabrikanten (de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Bogin, GLN) en de overheid (IGZ, CBG en VWS).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top