Tech

Innovatiefonds Zorgverzekeraars financiert ict-projecten

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars ondersteunt de ontwikkeling van een app die mensen met een verstandelijke beperking minder afhankelijk maakt van professionele hulpverleners. Ook steekt het fonds geld in een nieuw e-health-behandelprogramma voor mensen met chronische lage rugpijn.

Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland.

Mensen met een verstandelijke beperking moeten en willen meer zelf doen, aldus ZN. Vereniging LFB, de landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking, wil de 'Denktank'-app ontwikkelen. De app heeft tot doel mensen met een verstandelijke beperking die een alledaagse vraag hebben, in verbinding te brengen met een flexibel netwerk van vrijwillige meedenkers. Daarmee wordt een netwerk buiten de zorg ontwikkeld. Het Innovatiefonds steunt de app met 146.000 duizend euro.

Het tweede project dat kan rekenen op ondersteuning van het Innovatiefonds, is een nieuw e-health-behandelprogramma voor mensen met chronische lage rugpijn. De hogeschool van Arnhem en Nijmegen wil een programma ontwikkelen en implementeren om de zorg voor patiënten met chronische lage rugpijn te optimaliseren. Het doel is het bieden van laagdrempelige, effectieve zorg. De toegevoegde waarde van het behandelprogramma wordt beoordeeld in een pilot voor honderd patiënten. Het fonds steekt hier bijna 106.000 euro in.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top