ACTUEEL

Humanitas moet ontslagen bestuurder kwart miljoen betalen

Humanitas moet oud-bestuurder Rob van Damme bijna een kwart miljoen euro ontslagvergoeding betalen.

Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De rechter bepaalde dat Van Damme, die in juli is ontslagen, tot eind januari loon moet krijgen. Dat is ongeveer 87.000 euro. Daarnaast moet hij een transitievergoeding krijgen van 145.000 euro. Het is veel minder dan Rob van Damme oorspronkelijk eiste. De ontslagen bestuurder wilde 4 ton van Humanitas hebben.

Toezicht

Humanitas, een Rotterdamse instelling voor ouderenzorg met 3000 werknemers en 2000 vrijwilligers, presteert al jaren slecht en heeft financiële problemen. Van Damme was niet in staat die op te lossen, zo oordeelde de raad van toezicht. En Humanitas kwam onder verscherpt toezicht van het Centraal Fonds Volkshuisvesting en de IGZ.

Vonnis

Omdat er sprake was van een verstoorde arbeidsrelatie is Van Damme in juli op straat gezet. Hij vocht dat aan bij de Haagse rechtbank. Deze week werd het vonnis bekend gemaakt. Humanitas mocht de bestuurder ontslaan, oordeelde de rechter. Hij was niet verantwoordelijk voor de ontstane situatie, maar ook niet in staat om Humanitas uit die situatie te bevrijden. De zorginstelling moet wel salaris en een ontslagregeling betalen.

Beroep

Het is nog niet duidelijk of de instelling tegen het besluit in beroep gaat. Ook Rob van Damme heeft hierover nog geen beslissing genomen, zo liet zijn advocaat weten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top