ACTUEEL

Treant mikt op herprofilering ziekenhuislocaties

Treant Zorggroep overweegt de ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal af te slanken en de complexe zorg in Emmen te concentreren. Dat meldt het Dagblad van het Noorden dat zich baseert op een intern advies van de staf van de Treant Zorggroep aan de raad van bestuur.

In het advies worden de locaties Refaja Stadskanaal en Bethesda Hoogeveen meer ziekenhuizen voor minder zware zorg, terwijl de zwaardere operaties op de locatie Scheper in Emmen worden geconcentreerd zo meldt DvhN. De huidige ic’s in Hoogeveen en Stadskanaal veranderen in special care-afdelingen’ voor een snelle eerste opvang van patiënten waarna ze verder gebracht moeten naar Emmen.

Hoogeveen en Stadskanaal houden wel beddenhuizen en poliklinieken, dus ze veranderen niet in ‘dagziekenhuizen’, aldus DvhN. Beide ziekenhuizen zullen meer geplande operaties zoals aan knieën en heupen gaan doen en krijgen veel ouderenzorg. Mogelijk verliest Stadskanaal de afdeling verloskunde, maar dat hangt mede af van nog te voeren overleg met het Ommelander Ziekenhuis Groningen. In Hoogeveen wordt in de plannen juist geïnvesteerd in verloskunde. Ook kunnen er mogelijk buitenpoli’s komen in Beilen, Veendam en Coevorden.

Bespreken

Als de voorgestelde herprofilering van de drie ziekenhuislocaties niet haalbaar blijkt, dan moet het enkele jaren geleden afgeschoten plan voor een nieuw ‘interventiecentrum’ op een centrale plek in Drenthe worden heroverwogen, zo vindt de betrokken werkgroep. Volgens de raad van bestuur zijn de plannen vooral bedoeld om op alle drie de locaties de basiszorg te behouden. Voordat de raad van bestuur  begin volgend jaar een definitieve knoop doorhakt, wil de raad de plannen eerst met alle betrokken partijen bespreken.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top