HRM

VieCuri stoot revalidatiegeneeskunde af

VieCuri Medisch Centrum draagthaar afdeling Revalidatiegeneeskunde over aan de gespecialiseerde aanbieder Adelante. Volgens beide organisaties betekent het samenbrengen van de revalidatiezorg onder de vlag van Adelante een extra impuls aan de kwaliteit van de revalidatiezorg in Noord-Limburg.

In de nieuwe situatie blijven alle huidige vormen van revalidatiezorg zowel voor volwassenen als voor kinderen behouden. Daarnaast zijn er plannen om gezamenlijk de revalidatie in de regio Noord-Limburg te versterken door aanbod van nieuwe diensten zoals hersenletselexpertise, complexe pijnrevalidatie en arbeidsre-integratie.

Medewerkers

De medewerkers van de afdeling Revalidatiegeneeskunde in VieCuri behouden hun werk in het ziekenhuis, maar doen dit  na de overname onder verantwoordelijkheid van Adelante. In totaal gaat het om ongeveer 75 personen, onder wie artsen, polimedewerkers, therapeuten en administratief medewerkers.

Eerder dit najaar keurde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de overname van de afdeling revalidatiegeneeskunde van VieCuri Medisch Centrum door Adelante al goed. De overdracht van de afdeling revalidatiegeneeskunde op de locaties Venlo en Venray wordt per 1 januari 2017 officieel van kracht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top