ACTUEEL

Nieuwe naam voor Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant heet voortaan Jeugdbescherming Brabant. De jeugdhulporganisatie stoot bovendien Veilig Thuis Zuidoost-Brabant af. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De nieuwe naam sluit aan bij de ontwikkelingen in de branche, zegt een woordvoerster van de organisatie in de krant. De term Bureau Jeugdzorg komt namelijk niet meer voor in de nieuwe Jeugdwet. De woordvoerster is ook niet bang dat de nieuwe naam voor verwarring met de Raad voor de Kinderbescherming zorgt.

Jeugdbescherming Brabant maakte dinsdag verder bekend dat Veilig Thuis Zuidoost-Brabant, een fusie van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en het Steunpunt Huiselijk Geweld, per 1 januari zelfstandig verder gaat als stichting. Dat gebeurt op verzoek van onder meer gemeenten in de regio, die graag een eigen uitstraling voor het bureau wilden, aldus het Eindhovens Dagblad

Het jeugdhulpbureau maakte onlangs ook bekend dat het volgend jaar enkele tientallen van de 450 banen gaat schrappen. Er moet zo'n drie miljoen worden bezuinigigd op een begroting van 42 miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top