ACTUEEL

Recherche zwijgt tegen gemeenten over pgb-fraude

De Twentse gemeenten zijn door de recherche Zorgfraude niet op de hoogte gesteld van de fraude met pgb-geld bij Stichting Woonbegeleiding Jong Volwassenen in Hengelo. De inspectiedienst van het ministerie van Sociale Zaken (SZW) vertrouwde er niet op dat die informatie bij de gemeenten geheim zou blijven, zo meldt dagblad Tubantia.

Volgens de krant kon de fraude door de zwijgzame houding van de recherche twee jaar lang doorgaan. Doordat gemeenten, maar ook Menzis Zorgkantoor van niets wisten, bleef Stichting WBJV gewoon op de lijst van ‘gegunde aanbieders’ van de veertien Twentse gemeenten staan.

Woordvoerder Paul van der Burg van de Inspectie SZW wil tegenover Tubantia niet inhoudelijk op de zaak ingaan, maar laat in algemene zin weten dat “in een onderzoek naar valsheid in geschrifte de kans veel te groot is dat de informatie dan voortijdig naar buiten komt. Dat zou het onderzoek schaden.” In het geval van SWJV gaat het volgens Tubantia om een fraudebedrag van circa 1 miljoen euro over een periode van vijf jaar.  

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top