Vastgoed

Cofinimmo koopt zorgvastgoed in Nederland en Duitsland

De Cofinimmo Groep heeft twee eerstelijns zorgcentra in Tilburg en Uithoorn en een woonzorgcentrum in Chemnitz (Duitsland) verworven. De Belgische vastgoedinvesteerder heeft hier in totaal 24,2 miljoen euro voor betaald.

Het bedrijf werd eind oktober eigenaar van een eerstelijns zorgcentrum in Tilburg. Het centrum Piushaven telt 2500 vierkante meter en werd verworven voor 6 miljoen euro. Op 16 december kocht het bedrijf eveneens een eerstelijns zorgcentrum in Uithoorn: De Waterlinie. Het pand is 3900 vierkante meter groot. Cofinimmo heeft het gekocht van de Stichting Ziekenhuis Amstelland voor een bedrag van 9,4 miljoen euro.

Piushaven en De Waterlinie zijn volledig bezet door verscheidene professionele zorgverleners, die elk individueel huurder zijn van de Cofinimmo Groep. Het bedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst met Maron Healthcare afgesloten voor het commercieel beheer van de beide panden. Deze gespecialiseerde beheerder heeft als opdracht de bezettingsgraad op lange termijn optimaal te houden en erop toe te zien dat de vertegenwoordigde medische diensten en beroepen in de drie centra complementair zijn.

Seniorenzentrum Brühl

Cofinimmo heeft op 14 december het Seniorenzentrum Brühl in Chemnitz, in West-Saksen, gekocht. Dit historische gebouw van 8400 vierkante meter, dat in 2007 volledig gerenoveerd is, telt 94 bedden en 17 aanleunwoningen. De instelling is verhuurd aan de Duitse uitbatersgroep Azurit Rohr GmbH – Natürlich Leben im Alter. Deze organisatie is gespecialiseerd in lange en korte termijnverzorging en –begeleiding van senioren, en beheert 73 woonzorgcentra in Duitsland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top