ACTUEEL

Huisartsen niet blij met erectiepillensite

Verschillende huisartsen reageren kritisch op de website Dokter Jaap, waarmee Pharma Ventures huisartsen benaderd om erectiepillen te leveren aan patiƫnten.

Medische gegevens worden via niet-beveiligde mails gedeeld, huisartsen worden onder druk gezet en de onterecht wordt de indruk gewekt dat er een arts achter de site zit, zo stellen huisartsen in het Dagblad van het Noorden. Een producent van pillen mag zich niet bemoeien met het voorschrijven ervan, stelt een oud-huisarts op de website ZorgICTZorgen.

E-consult

Dokter Jaap werkt als volgt: mannen met erectieproblemen kunnen op de site hun medische gegevens invullen. Pharma Ventures benadert vervolgens de huisarts van de man met het verzoek om een e-consult te houden. Daarna kunnen de erectiepillen binnen 24 bij de eigen apotheek worden opgehaald.

Illegale pillen

Deze manier van werken moet de handel in illegale erectiepillen voorkomen, stelt Dokter Jaap. De meeste mannen schamen zich om naar hun huisarts te gaan met erectieproblemen. Dus de meeste pillen worden verkocht via internet. Daarop is geen goede controle, zodat er veel niet-werkzame pillen in omloop zijn. Volgens Dokter Jaap is het ministerie van VWS op de hoogte van hun werkwijze.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

3 januari 2017

Ik sta hier volledig buiten!

Top