Vastgoed

Nieuw gezondheidscentrum Delfzijl wordt steunpunt OZG

Er komt een gezondheidscentrum in het centrum van Delfzijl. Dat wordt ontwikkeld door Stichting Eerstelijns Diagnostiek Nederland (SEDN) in een voormalig postkantoor. Het gezondheidscentrum opent op 1 januari 2018 haar deuren.

In het gerenoveerde pand nemen huisartsen Delfzijl Noord, fysiotherapie Fysiodelta en apotheek Wildersgang hun intrek. SEDN gaat er röntgenfoto’s en echo’s maken en er komt een steunpunt van het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG). Ook de gemeente overweegt er een steunpunt in te richten op het gebied van zorg, welzijn, participatie en jeugdhulp.

Servicepunt

Hierdoor hoever inwoners van Delfzijl en Appingedam straks niet meer naar de nieuwe OZG-locatie in Scheemda voor poli-bezoeken en dagbehandeling, schrijft Dagblad van het Noorden. OZG-locatie Delfzicht sluit in de loop van 2018. In het servicepunt in het nieuwe gezondheidscentrum zullen consulten en controleafspraken met diverse medisch specialisten plaatsvinden.  Het inrichten van steunpunten past in een bredere aanpak van het OZG om zorg dichter bij patiënten te brengen. Het ziekenhuis verwacht in de toekomst op meer plaatsen in Noord- en Oost-Groningen servicepunten te openen.

Sociale zorg

De huisartsen, fysiotherapeuten en apotheek worden ook partner van het gezondheidscentrum in het oude postkantoor. De koppeling tussen eerstelijnszorg en specialistische zorg kan daar nu plaatsvinden. Ook wordt er verbinding gemaakt tussen medische zorg en sociale zorg. Zo kunnen inwoners er terecht voor vragen over wonen, financiën, gezondheid, dagbesteding, sociale relaties, gezin en opvoeding.

Samenwerking

Alle betrokken partijen hebben op 30 november een intentieverklaring voor de nieuwe samenwerking getekend. Daarbij hebben ze aangegeven dat ze een aanvulling willen zijn op het bestaande zorgaanbod in Delfzijl, niet een concurrentie. Ook staan de partijen open voor nieuwe deelnemers aan het gezondheidscentrum, onder regie van SEDN.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top