ACTUEEL

Eerste keurmerk toegankelijkheid naar Haagse apotheek

BENU Apotheek Wateringseveld in Den Haag heeft eind december het eerste Nederlandse Keurmerk voor Toegankelijkheid ontvangen uit handen van staatssecretaris Martin van Rijn van VWS. Publieke ruimtes moeten sinds 1 januari 2017 toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Met het keurmerk moeten publieke gebouwen hiernaar toewerken.

Dit meldt Apothekersnieuws. In BENU Apotheek Wateringse Veld in Den Haag overhandigde Staatssecretaris Martin van Rijn het keurmerk aan Bart Tolhuisen, algemeen directeur BENU, en BENU-apotheker Lina Schut.

Keurmerk

Met deze uitreiking werd de inwerkingtreding van het nieuwe artikel aan de Wet gelijke behandeling gehandicapten en chronisch zieken gemarkeerd. Samen met verschillende partijen in de gehandicaptenzorg, waaronder KNGF Geleidehonden, heeft de organisatie Ongehinderd het keurmerk opgericht. Of een publiek gebouw het keurmerk krijgt, hangt af van een keurmeester die onder andere kijkt naar de aanwezigheid van een invalidentoilet, een rolstoelvriendelijke ingang en lift.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top