Finance

PFZW en Aegon vergroten beleggingen in zorg en wonen

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en Aegon Nederland vergroten de beleggingen in Nederlands zorgvastgoed met in totaal 200 miljoen euro. Het gaat om beleggingen in kleinschalige woonzorgvoorzieningen voor ouderen die vanwege hun zorgbehoefte niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Deze woonzorgvoorzieningen zijn verspreid over vier zorgconcepten die zich richten op verschillende inkomensgroepen met een huur vanaf 750 euro per maand, inclusief alle diensten zoals energie, schoonmaak en maaltijden. De verwachting is dat de extra 200 miljoen euro eind 2018 is geïnvesteerd in een aantal nieuwe locaties in Nederland. Dit betekent dat er dan in totaal ongeveer honderd woonzorglocaties in het Amvest Living & Care Fund opgenomen zijn.

De belegging loopt via Amvest, de fondsmanager die PFZW en Aegon in 1997 samen zijn gestart als joint venture. Het totale gecommitteerde kapitaal aan het fonds wordt hiermee 300 miljoen euro, waarbij een verdere uitbreiding in de lijn der verwachting ligt. De opzet is volgens Amvest uniek omdat de belegging niet alleen in vastgoed is, maar in combinatie met zorg aan ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Rendement

Peter Borgdorff, directeur van PFZW: "Een belegging in onze eigen sector is natuurlijk extra bijzonder voor ons pensioenfonds. De groep ouderen die niet meer zelfstandig kan wonen, zal in de nabije toekomst alleen maar toenemen. En het is belangrijk dat er voldoende capaciteit is om deze ouderen een fijne plek te bieden die voelt als thuis." Hij wijst erop dat het rendement ervan direct weer terugvloeit naar het pensioen van iedereen die werkt in de sector zorg en welzijn.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn is verantwoordelijk voor het pensioenbeleid en het pensioenvermogen van ruim 2,6 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het pensioenvermogen bedroeg in het derde kwartaal van 2016 185 miljard euro. Aegon Nederland is een financiële instelling met miljoenen klanten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top