ACTUEEL

Ontsnapte gevangene nog steeds op de vlucht

De gevangene die woensdag ontsnapte tijdens ziekenhuisbezoek in Rotterdam is nog steeds op de vlucht. De vuurwapengevaarlijke Elias Adahchour (24) nam de benen vanuit het Sint Franciscus Gasthuis in het noorden van Rotterdam, waar hij voor behandeling naartoe was gebracht.

Volgens de politie is de man vanaf het ziekenhuis in zuidelijke richting, dus naar de binnenstad van Rotterdam gevlucht. Rond 16.00 uur is hij voor het laatst gezien op de Gordelweg, die parallel loopt aan de A20. Het Franciscus Gasthuis staat aan de andere kant van die snelweg. De begeleiders van Adahchour hebben nog twee waarschuwingsschoten gelost om hem tegen te houden.

Bij de politie zijn tientallen tips binnengekomen. Die worden allemaal bekeken, liet de politie donderdag weten, maar "de gouden tip zit er tot dusver niet bij''. De politie heeft meer foto's van de verdachte gepubliceerd, onder meer van bewakingscamera's. Op de korrelige afbeeldingen is hij te zien op een parkeerplaats terwijl hij wegrent. Duidelijk herkenbaar staat hij op twee portretfoto's.

Adahchour wordt verdacht van twee recente schietpartijen in de Maasstad waarbij gewonden vielen. Hij nam de benen nadat hij medisch was behandeld in het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis. Waarschuwingsschoten konden hem niet tegenhouden. De politie noemde de man donderdag "onberekenbaar'' en benadrukt nog eens dat hij geweld niet schuwt.

(ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top