ACTUEEL

Geen eigen risico in geselecteerd ziekenhuis

Zorg en Zekerheid gaat experimenteren met vrijstelling van het eigen risico als patiënten naar door de zorgverzekeraar geselecteerde ziekenhuizen gaan. Het gaat in 2017 om patiënten met artrose in de heup of de knieën.

Dat schrijft Zorgverzekeraars Nederland op haar website. Zorg en Zekerheid heeft eerst haar cliënten geraadpleegd en die bleken er vierkant achter te staan.

Keuze

De verzekerden vinden keuzevrijheid heel belangrijk, zo bleek uit tijdens een klantenpaneldag, maar ze hechten ook veel waarde aan kwaliteit en vooral betaalbaarheid van zorg. Wel willen ze weten waarom de zorgverzekeraar voor een specifieke zorgverlener kiest. Bij de keuze van verzekerden voor een zorgverlener spelen het advies van de huisarts en ervaringen van andere mensen met zorgverleners een grote rol

Reizen

Uit onderzoek onder 1700 verzekerden werd ook duidelijk dat patiënten geen probleem hebben als ze wat langer moeten reizen als de kwaliteit van een ziekenhuis beter is – zelfs niet als dat naar de andere kant van het land is, in het geval van bijvoorbeeld een knieoperatie.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top