ACTUEEL

Claudia de Breij wordt het nieuwe gezicht van Het Dorp

Claudia de Breij wordt het nieuwe gezicht van Het Dorp, de woongemeenschap voor mensen met een beperking. Ze gaat oud-presentator Mies Bouwman bijstaan in haar activiteiten voor de woongemeenschap.

Open Het Dorp was de eerste grote televisie-inzamelingsactie in de Nederlandse geschiedenis, in november 1962. In een 24 uursprogramma op radio en televisie, gepresenteerd door Mies Bouwman, werd ruim 12 miljoen gulden ingezameld. Met dat geld is Het Dorp gebouwd, de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een beperking.

De instelling bestaat nog steeds - er wonen ongeveer tweehonderd mensen - en wordt omgevormd tot een omgeving waarin gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie en waar mensen kunnen leren hoe ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Zo zijn er bijvoorbeeld apps waarmee bewoners zelf kunnen reizen, of niet meer verdwalen, of zelfstandig op pad kunnen gaan met een noodknop achter de hand om begeleiding te bellen.

Health deal

Mies Bouwman, Claudia de Breij en staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid)  zijn woensdag in Het Dorp in Arnhem. Ze nemen er een kijkje om te zien hoe mensen met een beperking de allernieuwste technologieën gebruiken. Van Rijn tekent bovendien de eerste zogenoemde health deal in de langdurige zorg. Dat is een samenwerking tussen publieke en private partijen om innovaties te ontwikkelen en toe te passen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top