ACTUEEL

Iets meer mensen dan vorig jaar wisselen van zorgverzekeraar

Dit jaar zijn 1,08 miljoen verzekerden overgestapt naar een andere zorgverzekeraar, oftewel 6,4 procent van de verzekerden. Dit meldt Vektis, het informatiecentrum voor de zorg.

Dit zijn de definitieve overstapcijfers zoals Vektis die heeft verwerkt op basis van de gegevens van zorgverzekeraars. Het percentage overstappers is "een fractie hoger" dan vorig jaar: in 2016 wisselde 6,3 procent van de verzekerden (bijna 1,2 miljoen) van zorgverzekeraar. In 2015 was het percentagen juist hoger, namelijk 6,8 procent. In april presenteert Vektis een uitgebreide analyse van de overstapcijfers in de Zorgthermometer Verzekerden in beeld 2017.

Er zijn meer verzekerden overgestapt dan Vektis bekendmaakte op 4 januari, op basis van de gegevens waarover de organisatie toen beschikte. In januari stelde Vektis het percentage voorlopig vast op 6,1 procent. Dat zijn 1,04 miljoen verzekerden. Verzekerden kunnen elk jaar tot 1 januari hun zorgverzekering opzeggen en hebben dan tot uiterlijk 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

R. M. Dalmijn

1 februari 2017

Misschien willen de diverse spelers rond de transfers ook eens bekenden en publiceren wat deze bemiddelingen via bijvoorbeeld de consumentenbond en Independer aan deze quasi detacheerders heeft opgeleverd. Ik schat €40.000.000 . Dat zijn veel voortreffelijke maaltijden.
Wellicht ziet de marktmeester hier een reden voor een scherp onderzoek nu overstappen met cadeautjes wordt beloond.

Top