ACTUEEL

Huize Het Oosten moet bezuinigen

Huize Het Oosten in Bilthoven stelt per 1 februari 2017 een parttime financieel bestuurder aan. Samen met de huidige bestuurder Anneke Groenenberg gaat Wim Vonk het komende half jaar werken aan het financieel toekomstbestendig maken van de maçonnieke leef-, woon- en zorgomgeving voor senioren.

Met de benoeming reageert Huize Het Oosten op de veranderingen in de langdurige zorg. Het gaat daarbij onder meer om de financiële gevolgen van het nieuwe kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Ook is er sprake van een verhoging van de CAO, waaronder eenmalige betaling van de onregelmatigheidstoeslag aan de medewerkers, en een niet voorziene afrekening van servicekosten met huurders van serviceappartementen. Op de langere termijn stijgen de kosten van onderhoud, dat de afgelopen jaren wegens nieuwbouw weinig aandacht heeft gekregen.

Het komende half jaar wordt bekeken welke bedrijfskundige oplossingen uitkomst bieden. Tegelijkertijd wordt onderzocht op welke manier kan worden bezuinigd met behoud van de kwaliteit van zorg. Huize Het Oosten moet daarmee een stevig fundament krijgen voor de toekomst.

Interim-bestuurder Vonk heeft een brede ervaring opgebouwd in de gezondheidszorg. Zo werkte hij onder meer bij Zorggroep Solis, Indigo Gelderland en Pro Persona. Bij Huize Het Oosten wonen ongeveer 300 ouderen, van wie 85 bewoners verpleeghuiszorg ontvangen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top