ACTUEEL

Jeroen Bosch Ziekenhuis behaalt JCI-keurmerk

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft het keurmerk van Joint Commission International (JCI) toegekend gekregen voor de veiligheid en kwaliteit van patiëntenzorg. Het ziekenhuis heeft sinds 8 februari het ‘JCI Gold Seal of Approval’.

“De JCI-inspecteurs bevestigen dat onze zorg goed en veilig is”, reageert bestuursvoorzitter Piet-Hein Buiting. “In het JBZ staan wij dagelijks naast en bij de patiënt. Samen met de patiënt zien we steeds mogelijkheden tot verbetering. Wij zijn dan ook ontzettend trots en blij met het behalen van het JCI-keurmerk. Het JBZ wil een veilig en warm huis zijn voor alle patiënten. De strenge eisen die JCI stelt, helpen ons om de beste kwaliteit van zorg te geven aan onze patiënten. Alle medewerkers werken hier dag en nacht aan en dit is een bekroning van hun werk.”

De Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) controleert continu of zorginstellingen voldoen aan verschillende eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Omdat het JBZ de best mogelijke zorg wil leveren aan patiënten, heeft het JBZ ervoor gekozen om de kwaliteit van patiëntenzorg ook door JCI te laten toetsen.

JCI is een van oorsprong Amerikaanse non-profitorganisatie die in 1994 is opgericht om wereldwijd de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie in de gezondheidszorg te verbeteren. Op basis van 1.200 patiëntgerichte normen toetst JCI de zorg. Daarin worden ook de werkzaamheden onder de loep genomen die niet direct met patiëntenzorg van doen hebben, maar wel sterk bijdragen aan de kwaliteit en veiligheid van zorg. Het gaat dan bijvoorbeeld om de keuken, de schoonmaakroutine en de brandveiligheid van het gebouw. Ook toetst JCI of er aantoonbaar wordt gewerkt aan continue verbetering van de patiëntenzorg.

Het JBZ is naast het Maasstad Ziekenhuis en Isala het derde algemene ziekenhuis in Nederland dat de JCI-accreditatie behaalt. Ook het gemengde Rivas-concern, oogziekenhuis Zonnestraal en het AMC en UMC Utrecht hebben een JCI-certificaat.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top