ACTUEEL

NSGK collecteert recordopbrengst

Collectanten van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben ruim 819.000 euro ingezameld. De organisatie noemt het een recordbedrag, waarmee het veel initiatieven voor kinderen en jongeren met een handicap kan ondersteunen.

Ruim 12.000 vrijwilligers zijn in de derde week van november door heel Nederland langs de deuren gegaan om geld in te zamelen. NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met de hulp van donateurs en vrijwilligers steunt de stichting jaarlijks honderden projecten die hen helpen om gewoon te spelen, sporten, leren, wonen en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder beperking.

Collectecoördinator Eveline van der Lugt: "Het is geweldig dat zo veel vrijwilligers zich opnieuw met hart en ziel en door weer en wind hebben ingezet voor kinderen en jongeren met een handicap." Zonder hen en zonder de mensen die geld hebben gegeven, zou de NSGK volgens haar het werk voor deze kinderen en jongeren niet kunnen doen. De organisatie ontvangt geen subsidie en leunt om die reden op donateurs en vrijwilligers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top