HRM

Tien ziekenhuizen krijgen Top Employer-titel

Tien Nederlandse ziekenhuizen zijn door het Top Employers Instituut aangemerkt als Top Employer. Dit certificaat wordt jaarlijks uitgereikt door het internationale Top Employers Instituut aan werkgevers die zich onder meer sterk maken op het gebied van salaris, arbeidsvoorwaarden, ontwikkeling en training.

Onder de Top Employers voor het negende achtereenvolgende jaar zes Santeon-ziekenhuizen. “We hechten veel belang aan goede werkomstandigheden en werkvoorwaarden voor al onze medewerkers”, aldus Sjoerd van der Zee, Santeon-voorzitter van het overleg directeuren HRM en Stafdirecteur P&O bij het Martini Ziekenhuis in Groningen. “Werken in de zorg is een prachtig beroep, maar kan heel zwaar zijn. Goed omgaan met werkdruk en oog hebben voor talent en talentontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel.”

Naast oog voor de medewerkers binnen de afzonderlijke Santeon-ziekenhuizen, kijken de ziekenhuizen ook hoe ze van elkaar kunnen leren en daarmee HRM binnen de ziekenhuizen kunnen versterken. Zo zijn de Santeon ziekenhuizen in 2016 samen gestart met het programma ‘Intercollegiale coaching’. Doel van dit programma is medisch specialisten op te leiden tot intercollegiale coach voor het eigen ziekenhuis en op termijn voor collega Santeon ziekenhuizen. Dit is een vorm van loopbaanontwikkeling gebaseerd op ambitie en talent. De ziekenhuizen maken op die manier maximaal gebruik van de kennis en kunde die binnen de verschillende huizen aanwezig is.

Naast de Santeon-ziekenhuizen mogen ook het Albert Schweitzer Ziekenhuis, het Erasmus MC, het Laurentius Ziekenhuis en Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) zich top employer noemen. Dit geldt ook voor de Maastro Clinic.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top