Finance

Miljardenfusie zorgverzekeraars VS klapt

De voorgenomen miljardenovername van de Amerikaanse zorgverzekeraar Cigna door branchegenoot Anthem gaat niet door, nadat een federale rechter eerder al weerstand had geboden. Cigna heeft nu helemaal de stekker uit de deal getrokken en eist, tot ergernis van Anthem, miljarden dollars aan compensatie vanwege het mislukken van de transactie.

Met de overname, waarover beide partijen afgelopen zomer een akkoord bereikten, zou 48 miljard dollar gemoeid zijn geweest. Toezichthouders plaatsten toen al snel vraagtekens bij de transactie, omdat die de concurrentie op de markt en daarmee de keuze van consumenten flink zou inperken.

Het bericht van het klappen van de deal kwam dinsdag naar buiten, slechts enkele uren nadat een andere onlangs afgeketste megafusie van zorgverzekeraars in de VS op een vreedzame wijze werd afgewikkeld. Aetna en Humana lieten weten dat hun geplande samensmelting ter waarde van 37 miljard dollar wordt afgeblazen. Aetna betaalt nu 1 miljard dollar aan Humana ter compensatie. Ook die deal kon eerder niet op goedkeuring van een rechter rekenen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top