ACTUEEL

Pluryn-Hoenderloo mag Intermetzo overnemen

Pluryn-Hoenderloo Groep mag Intermetzo overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 9 februari 2017 besloten.

Volgens de ACM blijft er na de overname voldoende concurrentie over. Beide instellingen bieden jeugdhulp aan, vooral in midden en oosten van Nederland. Het gaat om hulp bij jeugd- en opvoedingsproblemen, zowel voor licht verstandelijk beperkten als voor niet verstandelijk beperkten. Beide instellingen bieden ook Jeugdzorg Plus aan, jeugdzorg voor jongeren die verplicht worden opgenomen.

De ACM heeft de verschillende soorten jeugdhulp van Pluryn-Hoenderloo Groep en Intermetzo bekeken. Daaruit blijkt dat er geografisch gezien niet veel overlap is in het aanbod. Alleen in Gelderland hebben beide instellingen locaties dichtbij elkaar. Maar de zorg die daar wordt aangeboden, is volgens de toezichthouder zo anders dat er geen alternatief wegvalt door de overname. Daarbij zijn er ook andere organisaties die jeugdhulp bieden in het midden en oosten van het land, zij bieden met elkaar voldoende keuzemogelijkheden voor gemeenten om jeugdhulp te kunnen geven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top