Tech

Haagse zorggroep zet digitaal samenwerkingsplatform in

Zorggroep ELZHA in de regio Den Haag neemt het Regionaal e-health Platform van VitalHealth in gebruik. Met dit digitale samenwerkingsplatform verwacht de eerstelijnsorganisatie kwetsbare ouderen optimaal te ondersteunen in hun zorgtraject, evenals patiƫnten met diabetes, COPD en cardiovasculaire aandoeningen.

Met ruim tweehonderd aangesloten huisartsen en een populatie van ruim 450 duizend patiënten is Zorggroep ELZHA één van de grootste zorggroepen in Nederland. ELZHA biedt voortaan naar eigen zeggen gestroomlijnde regionale zorg aan middels het VitalHealth Regionaal e-health Platform. Met de inzet van het digitale platform kunnen zorgverleners eenvoudiger en sneller met elkaar in contact blijven. Het zorgnetwerk, bestaande uit huisarts, mantelzorger, patiënt en andere betrokkenen, stelt in nauw onderling overleg een individueel zorgplan op.

Patiënten worden actief betrokken in hun zorgtraject met de e-Vita app, een zelfzorgapp die in samenwerking met patiënten is ontwikkeld en getest. De app helpt de patiënt en zijn zorgprofessionals bij de onderlinge communicatie en informatie-uitwisseling. Doordat relevante informatie voor alle betrokkenen inzichtelijk wordt, kunnen de patiënt, de mantelzorger en de zorgverleners beter geïnformeerd samenwerken.

Ouderenzorg

"Het doel van ondersteunende communicatiesystemen is het werk in de ouderenzorg gemakkelijker maken, waarbij de wensen van de patiënt centraal staan", zegt Jacqueline Keijser, stafverpleegkundige ouderenzorg ELZHA. Met de inzet van het digitale platform in de regio Haaglanden wordt een belangrijke volgende stap gezet om de samenwerking in de zorg te verbeteren en een actieve bijdrage van de patiënt mogelijk te maken, stelt Zorggroep ELZHA.

Het platform kan vanwege de open standaarden aansluiten op de bestaande systemen, waaronder de huisarts informatiesystemen, zodat de huisarts volledig overzicht blijft houden in zijn eigen systeem zonder dat er dubbele vastlegging van gegevens plaatsvindt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top