HRM

Pilot: Twentse thuiszorg stapt op e-bike

Twee Twentse thuiszorginstellingen hebben een succesvolle pilot afgerond met het inzetten van e-bikes onder hun personeel. Het autogebruik is sterk verminderd, en daardoor ook de kosten voor benzine en parkeren. De thuiszorgmedewerkers zijn zo positief dat ze bijna allemaal ook na de proefperiode hun elektrische fiets willen houden.

In de pilot hebben 55 medewerkers van de thuiszorgorganisaties Livio en Zorggroep Manna 8 maanden een e-bike uitgeprobeerd voor huisbezoeken, tussen november 2015 en juni 2016.

Spitsmijdingen

In die tijd gebruikte 69 procent van het personeel de e-fiets voor 75 procent van de ritten die voorheen met de auto werden gedaan. Hierdoor  waren er in de ochtendspits 110 minder autoritten en in de avond 55. De proef duurde 33 weken, het totaal aantal spitsmijdingen komt daarmee op 27.265. 

Duurzaamheid

De dienstreizen met de e-fiets besparen tijd, parkeerkosten en kilometervergoedingen. Bovendien brengt zakelijk autogebruik veel administratie met zich mee, zoals het verwerken van parkeerbonnen en reiskostendeclaraties. Bovendien bevordert gebruik van de e-bike duurzaamheid binnen de organisatie, stellen Livio en Manna. Binnenkort delen zij hun ervaringen met andere Twentse thuiszorgorganisaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top