HRM

Artsen AVL werven oncologieverpleegkundigen

Artsen AVL werven oncologieverpleegkundigen

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is een campagne gestart waarbij gezichtsbepalende specialisten oncologieverpleegkundigen oproepen om bij het ziekenhuis te komen werken onder het motto: #nietzonderjullie.

Het AVL voelt de krapte op de arbeidsmarkt. 10 procent van de 200 arbeidsplaatsen voor oncologieverpleegkundigen binnen het ziekenhuis is langer dan zes maanden niet vervulbaar. Daarnaast neemt het aantal vacatures ook nog toe vanwege de groei van het aantal patiënten, zo stelt het AVL.

Het AVL heeft de afgelopen jaren gemiddeld zo’n 60 oncologieverpleegkundigen opgeleid (zowel interne als externe cursisten). Komend jaar start een extra opleidingsgroep met als doel om 90 gediplomeerde oncologieverpleegkundigen af te leveren. Maar ondanks dat is het aantal vacatures lastig te vervullen.

Het AVL richt zich volledig op onderzoek en de behandeling van kanker. Deze reputatie blijkt drempelverhogend voor oncologieverpleegkundigen om in het Antoni van Leeuwenhoek te solliciteren zegt Marien van der Meer, lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis. "Tegen het hoge niveau van zorg in het AVL wordt opgekeken door kandidaat oncologieverpleegkundigen. Zij twijfelen of zij ‘klaar’ zijn voor werken bij het AVL en besluiten daarom niet te solliciteren, zo blijkt. Met deze campagne willen we de drempel voor oncologieverpleegkundigen wegnemen en laten zien dat je in het AVL juist heel veel kan en mag leren."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top