ACTUEEL

Zorgkwaliteit van Meesterwerk mogelijk onder de maat

De Zwolse zorgorganisatie Meesterwerk ligt onder vuur. De gemeente heeft vorige week aangekondigd de samenwerking te stoppen en het zorgkantoor van Zilveren Kruis doet al sinds oktober onderzoek omdat de kwaliteit van zorg niet op orde is.

Zwolle zal de samenwerking per 1 juli stoppen, zo meldt dagblad de Stentor op 10 maart. De gemeente wil geen details geven over het gebrek aan kwaliteit binnen de zorg van Meesterwerk. De instelling gaat zelf ook niet in op het besluit van Zwolle. Gedurende het onderzoek wil het zorgkantoor ook niks over de zaak zeggen, meldt Zilveren Kruis. Het zorgkantoor heeft zelf geen contract met Meesterwerk. Da maakt et onderzoek lastiger.

Begeleid wonen

Meesterwerk helpt jongeren met verslavingsproblemen, een licht verstandelijke beperking of met psychische of psychiatrische problemen. Er zijn zo’n 60 jongeren cliënt, de meeste daarvan zitten in begeleid wonen-projecten. De anderen maken gebruik van zorg aan huis of dagbesteding. Het besluit van de gemeente raakt alle jongeren. Meesterwerk levert ook zorg aan zo’n 150 Wlz-cliënten. Daarmee gaat de organisatie gewoon verder. Vooralsnog doet Meesterwerk ook geen jongerenwoningen van de hand. Er is veel behoefte aan begeleid wonen, dus de plaatsen zijn zo weer gevuld, stelt de directie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top