ACTUEEL

Specialist Maasstad Ziekenhuis weg na ruzie

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft afscheid genomen van één van de twee ic-artsen die betrokken waren bij spanningen. Dat heeft het ziekenhuis maandag laten weten.

Het lidmaatschap van de maatschap Medisch Specialisten van de arts is beëindigd. Met de andere intensivist is het ziekenhuis nog in gesprek.

Inspectiebezoek 

"Eind februari heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een bezoek gebracht aan de Intensive Care afdeling om de afdeling door te lichten. Ze hebben gesproken met intensivisten, arts-assistenten, verpleegkundigen en het management. De IGZ constateert dat er daadkrachtig is ingegrepen en dat de zorg op orde is. Uiteraard kost het tijd om te bouwen aan een nieuw team, maar we hebben er vertrouwen in", aldus Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur, maandag.

Het heeft sinds oktober 2016 gerommeld in de vakgroep. Toen werd duidelijk dat het in het artsenteam niet lekker liep. Raad van bestuur en medische staf besloten tot een onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat "alle artsen, alle intensivisten individueel kwalitatief goede zorg leveren, maar dat spanning binnen de groep optimale samenwerking in de weg staat". In januari 2017 werden de twee ic-artsen op non-actief gezet. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top