Finance

Drie partijen gaan mensen met beperking beschermen tegen schulden

Financieel dienstverlener Mijn Geld en Zo, Philadelphia en Mesis hebben dinsdag een overeenkomst ondertekend om mensen met een verstandelijke beperking beter tegen schulden te beschermen.

Philadelphia laat alle 7800 cliënten met een verstandelijke beperking doorlichten op financiële risico’s. Dit grootschalige onderzoek wordt gedaan door Mijn Geld en Zo, met behulp van het screeningsinstrument Mesis dat speciaal voor de doelgroep zal worden aangepast. Doel van het onderzoek is om precies vast te stellen hoe zelfredzaam de cliënten van Philadelphia zijn en welke begeleiding, ondersteuning en bescherming ze eventueel nodig hebben.

Extra kwetsbaar

"Mensen met een verstandelijke beperking zijn vaak extra kwetsbaar voor schulden en financieel misbruik", aldus bestuursvoorzitter Pauline van Esterik van Mijn Geld en Zo. "Een serie als Schuldig laat goed zien hoe moeilijk het is om uit de financiële problemen te komen. Voor mensen met een verstandelijke beperking is dat nog moeilijker. Daarom zetten we in op meer zelfredzaamheid en bescherming. De eerste stap is nu dat we onderzoeken wat cliënten zelf kunnen."

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top