ACTUEEL

Groenhuysen vernieuwt raad van bestuur

Groenhuysen vernieuwt raad van bestuur

Peter van den Broek is benoemd tot lid van de raad van bestuur van Groenhuysen. Hij treedt met ingang van 1 april 2017 als bestuurder toe. De huidige voorzitter van de raad van bestuur Hennie Brons neemt op 8 juni afscheid van Groenhuysen in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Peter van den Broek - GroenhuysenIn de aanloop naar zijn vertrek zal Brons zijn taken overdragen aan de nieuwe raad van bestuur, die na zijn vertrek op 8 juni zal bestaan uit voorzitter Marjolein de Jong en Peter van den Broek.

Van den Broek (50) werkt sinds 2008 bij Groenhuysen en is sinds 2013 directeur bedrijfsvoering. “Met de toetreding van Van den Broek behoudt Groenhuysen een betrokken bestuurder met een groot netwerk in de regio”, aldus Jan van den Brand, voorzitter van de raad van commissarissen van Groenhuysen. “ In de snel veranderende zorg is het van groot belang ervaren mensen met oog voor mens, techniek en kennis van de regio bij de raad van bestuur te hebben en te houden. We zijn blij dat we met Peter blijven samenwerken.”

Verbinden

Van den Broek wil in zijn nieuwe rol een bijdrage leveren aan “hartelijke, mensgerichte zorg van een hoge kwaliteit”. “Ik denk dat we nu vooral aandachtig moeten luisteren naar wat de organisatie nodig heeft en moeten gaan verbinden”, aldus Van den Broek. “Daarbij gaat het niet alleen het verbinden van mensen, ideeën en concepten, maar ook het op elkaar afstemmen van wonen, welzijn en zorg, formele en informele zorg en de samenwerking tussen zorgverleners en zorgaanbieders onderling.

Groenhuysen biedt in Roosendaal en omgeving verpleging, verzorging en thuiszorg aan. Ruim 2300 medewerkers en 1300 vrijwilligers bieden dagelijks aan 4000 cliënten ondersteuning en begeleiding.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top