ACTUEEL

Zutphen krijgt toch weer IC

Binnen enkele weken heeft Gelre Ziekenhuizen in Zutphen weer een intensive care-afdeling. De afschaling van IC naar high care wordt opeens weer teruggedraaid.

Dat meldde voorzitter van de raad van bestuur Michel Galjee deze week aan de Zutphense gemeenteraad. Eerder was hierover op geen enkele manier gecommuniceerd, zo schrijft dagblad De Stentor.

Regels

De afschaling van IC naar HC viel binnen de specialisatie in de Gelre Ziekenhuizen. Die werd begin maart aangekondigd. Locatie Apeldoorn zou zich meer richten op de hoogspecialistische zorg, locatie Zutphen op de zorg voor chronische aandoeningen. Daarnaast speelden de strengere regels voor IC-afdelingen die gelden in Nederland een rol.

Onrust

Op een HC wordt grotendeels dezelfde zorg verleend als op een IC, alleen is de ligduur korter. Toch wekte het besluit veel onrust in Zutphen en omliggende gemeenten. Het is niet duidelijk waarom Gelre Ziekenhuizen nu weer kiest voor een opschaling van de afdeling. Financiële overwegingen speelden bij het eerdere besluit geen rol, zegt Galjee.

Status

Gelre Ziekenhuizen werkt nu hard aan het voldoen aan de IC-normen voor Zutphen. Na een visitatie kan de oude status weer worden gevoerd. Het is nog niet bekend wanneer dat is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top