ACTUEEL

Diagnostische centra fuseren

De eerstelijns diagnostische centra Star-MDC en SHL-Groep zijn vanaf 1 april 2017 juridisch gefuseerd tot Star-SHL. De krachtenbundeling maakt volgens de betrokken partijen een verbreding van diensten en een versnelling van innovatie mogelijk.

Een belangrijk speerpunt van de nieuwe organisatie is het verder ontwikkelen van de digitalisering van dienstverlening in de zorgketen. Het doel daarvan is een betere ontsluiting voor de zorgverlener en patiënt. Door digitalisering versnellen en verbeteren diagnostische informatiestromen in de zorgketen. Dit leidt tot betere dienstverlening en begeleiding van patiënten en meer efficiency.

Aan het hoofd van de fusie staat een tweehoofdige collegiale raad van bestuur, bestaande uit voorzitter  Jeroen Bos en Astrid van der Put.

“Dankzij de integratie van laboratorium- en ondersteunende werkzaamheden werken we efficiënter en kunnen we meer investeren in innovatie, onze medewerkers en nieuwe producten en markten”, zegt Bos over de fusie. “Zo zijn we beter in staat onze klanten, zoals huisartsen en verloskundigen, voor wie de werkdruk alleen maar toeneemt, verder te ontzorgen.”

Volgens Van der Put staan de belangen van klant en medewerkers ook bij de verdere integratie voorop. “Dit betekent dat er op korte termijn niets verandert in de dagelijkse samenwerking en dienstverlening met zorgverleners en patiënten. Ze blijven profiteren van de snelle, betrouwbare en kwalitatief hoogstaande medische diagnostiek voor de gezondheidszorg.”

De nieuwe naam Star-SHL wordt gefaseerd in gebruik genomen. Gezamenlijk hebben de fusiepartners ruim 1.300 professionals in dienst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top