Finance

Verzekeraars pakken problemen met dubbele dekking aan

Zorg- en reisverzekeraars hebben afspraken gemaakt om problemen met een dubbele dekking voor te zijn. In een speciaal convenant hebben de zorg- en reisverzekeraars de spelregels rond kostenverdeling vastgelegd.

Dubbele dekking klinkt voor de consument als dubbele zekerheid, maar in de praktijk mondt dubbele dekking al te vaak uit in een juridische strijd over het hoofd van de verzekerde. Daarbij proberen de verzekeraars de kosten op elkaar te verhalen. Ook worden de polisvoorwaarden steeds ingewikkelder, om maar de aansprakelijkheid bij de andere verzekeraar te kunnen neerleggen.

Dergelijke problemen zijn aanleiding voor het eerste Convenant Samenloop reisverzekeringen/zorgverzekeringen. In het Convenant staat wanneer welke kosten voor rekening komen van welke verzekeraar. Verzekeraars hebben zo duidelijkheid vooraf en kunnen zaken veel efficiënter afhandelen.

Aan het derde herziene Convenant Samenloop reisverzekeringen/zorgverzekeringen, dat gesloten is door Zorgverzekeraars Nederland en het Verbond van Verzekeraars, doen nagenoeg alle zorg- en ziektekostenverzekeraars mee. Samen zijn de ondertekenaars goed voor een marktaandeel van ruim 85 procent.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top