HRM

Vakbond slaat alarm over tekort ambulancepersoneel Utrecht

De Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) kampt volgens vakbond FNV Zorg en Welzijn met een groot tekort aan ambulancepersoneel. De RAVU erkent het probleem, zo meldt RTV Utrecht.

Volgens de vakbond heeft het personeelstekort de komende weken gevolgen voor de paraatheid van ambulances in en rond Utrecht. Via speciale bureaus probeert de ambulancedienst de gaten in het rooster te dichten met uitzendkrachten. RAVU-manager ambulancezorg John van Engelen zegt dat de extern ingehuurde krachten aan alle eisen voldoen, aldus RTV Utrecht.  

FNV-bestuurder Fred Seifert voorziet wel degelijk problemen als gevolg van de externe inhuur. "Soms is het tweetal dat op de ambulance rijdt, allebei van een extern bedrijf. Die kennen de regio misschien nog niet zo goed, zijn niet bekend met de materialen en kennen de lokale procedures niet goed. Dat kan zorgen voor allerlei problemen."

Werkdruk

Naast het tekort aan personeel, zegt FNV dat de werkdruk onder vast personeel bij de RAVU erg hoog is en dat mensen geen pauze krijgen. Ook zou er gedreigd worden vakanties niet toe te kennen. Volgens de RAVU is dat onzin. Zo heeft de ondernemingsraad zelf ingestemd met het roostersysteem, zegt Van Engelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top