ACTUEEL

Axxicom zorgt voor onrust in Roosendaalse thuiszorg

Thuiszorgmedewerkers vrezen voor hun baan nu het Schiedamse Axxicom de thuiszorg in Roosendaal overneemt. Medewerkers en hun cliënten gingen daarom gisteravond de straat op, meldt Omroep Brabant.

Thuishulporganisatie Axxicom mag na een Europese aanbesteding vanaf 1 juli de thuiszorg gaan verzorgen in diverse Roosendaalse wijken. De in die wijken werkzame thuiszorgmedewerkers kunnen solliciteren bij Axxicom, maar zijn bang dat het bedrijf liever met jonge mensen werkt. Ook is er angst dat ze onder het minimumloon moeten gaan werken. Cliënten vrezen dat ze hun vaste thuishulpen verliezen. 

Zes weken geleden was er ook al een protest. Maar volgens Carolien in ’t Veen, organisator van de demonstratie, is er sindsdien niets gebeurd. "Er is niet overlegd over het overnemen van personeel en daardoor weten we nog steeds niet waar we aan toe zijn."

Volgens Axxicom is de angst van de thuiszorgmedewerkers ongegrond. “Medewerkers die overkomen van een andere organisatie krijgen een vast contract met een uurloon dat past bij de ervaring”, zegt Wouter Poels, manager bij Axxicom. Ook is het bedrijf volgens hem niet van plan alleen jonge mensen aan te nemen. Thuishulpen die al in de wijken werkzaam zijn, koppelt de organisatie waar mogelijk aan de cliënten waar ze nu ook mee werken, aldus Poels

Middelen

Wethouder Corné van Poppel beloofde de demonstranten snel duidelijkheid te geven: "Op 1 juli weten we honderd procent zeker dat het goed geregeld is, de signalen zijn dat het goed komt. Mocht het verkeerd lopen en Axxicom houdt zich niet aan de afspraken, dan heb ik middelen en die zal ik ook gebruiken. Desnoods ontbinden we het contract met Axxicom."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top